Лий Пиърсън потвърди, че е носител на флаг на Великобритания за Рио параолимпийските игри

10-кратният параолимпийски шампион Лий Пиърсън е обявен за носител на флаг на Великобритания за церемонията по откриването на сряда в XV Риоли в Париж.Параолимпиаци 2012: “В тренировка вие буквално танцувате с друго същество” Прочетете повече

p> 42-годишният ездач на конен от Staffordshire спечели три златни медала на всяка от паралемиките от 2000, 2004 и 2008. Той също така спечели титлата злато в Лондон 2012 Игри, плюс един сребърен и един бронз. Pearson е избран от гласуване на 264-силен ParalympicsGB екип, които се състезават в 19 от 22 спорта, да носят флага в Маракана в откриването на фарс.

Pearson се описва като “колоритен характер”.Той е роден с arthrogryposis multiplex congenita, което означава, че крайниците му са изкривени, имат много малко мускули и са хомосексуални. “Аз съм толкова горд и чест да бъда флагърът на толкова талантливи, силни и страстни група от британски спортисти “, каза Пиърсън.Като различен характер сам по себе си означава, че гласуването от самите състезатели направи този момент още по-специален.

“Наистина смятам, че сме сред най-добре подготвените и подкрепяни спортисти на параолимпийските игри и мога Не чакайте да карам колегите си колеги от ParalympicsGB на стадиона за един ден – надявам се, че няма да се измъкна. “

ParalympicsGB главен господин Пени Бриско добави:” Lee е крайъгълен камък на нашия конен екип, откакто за първи път дебютира в Сидни и играе ключова роля за установяването на Великобритания като водеща параолимпийска нация в спорта. “Радвах се да му съобщя, че той бе избран с подкрепата на връстниците си в Рио, за да поеме ролята на носител на флаг в церемонията по откриването, а отборът ще се гордее, че ще тръгне зад него.Надявам се, че е един от многото запомнящи се моменти, че той ще отнеме от тези игри и ще му пожелае всичко най-добро в предстоящото си състезание. “Първият от 11-те дни на състезанието ще се състои в четвъртък и Игрите се провеждат до 18 септември.

Rate this post