„Az ő öröksége már aranyban van”: miért tartozik az amerikai Betclic futballnak adóssága Ron Newmannak

Magyar BetclicA játék előtti temetési folyamatot tartották. A szántóföldet a mező közepére hajtották, és egy koporsót vettek ki. Ron Newman vezetőedző kiugrott a koporsótól, egy mikrofonhoz futott, és felkiáltott: „Még nem haltunk meg!” A 7 718-as tömeg vad volt, és a Strikers 2-0 győzelemre került. Ez az eredmény segítette a Fort Lauderdale-t, aki elkezdte eljutni a play-off elődöntőbe.Később Newman elismerte, hogy „ideges, hogy a játékosok fognak szögezni [a koporsót].” Felhúzta: „Koporsót akartak, de nem bíztam a játékosomban. – Nem sok edző húzta volna ki ezt a trükköt. apa. „Bármi volt, hogy bármit is csináljon.”

„Az volt az idő, amikor az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság volt,” mondta a BeIN TV elemzője, Ray Hudson, aki Newman alatt játszott. . „Régebben felvettük a stadionba különböző dolgokat, függetlenül attól, hogy lóháton, tűzoltóknál, rendőrségi autóknál vagy Harley-Davidson motorkerékpárokon. Tipikus showman. Mindannyian eladtuk a játékot.Igazán olyan Betclic sportfogadás online típusú úttörőnek kellett lennünk, mert az ország foci sivatag volt. ”

Newman, most 80 éves volt, aki úttörő és részleges promóter volt, aki mindig teljes időtöltést szenvedett a sportért, és egy szép átkozott jó edző. Szabadtéri és beltéri futballban amerikai rekord 753 győzelmet (296 veszteség és 27 felhívás ellenére) gyűjtött össze.

A Newman sokféleképpen határozta meg az amerikai futball élményét egy négy évtizeden át tartó karrierben.

1967-ben az Atlanta Chiefs tagjaként Newman minden korosztályt Betclic tanított a gyönyörű játékban, amit a Dallas Tornádóval és a Strikerskel folytatott.Végül legendává vált, miután a San Diego Sockers-t 10 NASL és Major Indoor Soccer League szezonra irányította, majd a Continental Indoor Soccer League-ben és a Kansas City Wizards (most Sporting Kansas City) karrierjét befejezte.

Nem meglepő, hogy Newman kitüntetésben részesült az Egyesült Államok Nemzeti Futballcsarnokában, az Egyesült Államok Beltéri Futballcsarnokában, Atlanta Hírességek Csarnoka, San Diego Hall of Champions (a csillagja a sétányon található) San Diego Sports Arena, Frank Sinatra és Bette Midler között), az USL Hírességek Csarnoka és a Dallas Walk of Fame.

„Ron nagyszerű toborzó volt” – mondta Kenny Cooper, aki Dallas és sok MISL-bajnokság-sorozat edzője volt. „Egyedülálló képessége volt arra, hogy az embereket egymásra, különböző háttérrel, kultúrákkal, örökségekkel tegye.Lehet, hogy kiválaszthat egy játékost, Betclic talán valaki más nem. Mindig rájött, hogy kihozza a legjobbat az emberekből. Kiváló motiváló volt.

Cooper hozzátette, hogy Newman „nagyon elfogyott a játékkal, élt a játékkal, szerette a játékot. Nagyon szenvedélyes a játék. ”

Newman játékos edzője volt. Hudson felfedezte, hogy amikor először Dél-Floridában landolt. Newman nemcsak üdvözölte őt, és Tony Whelan-t, Newman elhozta az egész családját.

„A személyes érintésről volt szó” – mondta Hudson. – Olyan kedves, barátságos, meleg, boldog edző volt. Szeretem: „Wow, ez más.” Az első benyomás. Más világ volt számomra, amikor egy másik bolygón, Dél-Floridában lementem. Ron otthon csinált minket.

„Csábító volt. Egy kicsit csillogott a szemében.Tudta, hogyan lehet a legjobbat elérni tőled.

Newman coaching filozófiája? – Bármit is csinálsz, ne sértsd meg a játék szenvedélyét – mondta. Facebook Twitter Pinterest A Fort Lauderdale Strikers edzője, Ron Newman üdvözli a perui Teofilo Cubillákat egy sajtótájékoztatón Miamiban, 1979. márciusában. X-nek és O-nak kell lennie, hanem pszichológusnak és diplomata részének. „A kultúrák világának összeillesztése a személyiségekkel és a tulajdonságokkal egy fantasztikus előadás volt – mondta Newman. „Egy időben 11 nemzetiség volt egy időben. Nagyszerű idők voltak az antics, a terepen vígjáték, utazás és ünneplés. Több történet, mint amit mondhatok. ”

Íme néhány közülük.A sikeres pályafutás vége felé Angliában, amelyen Pintsmouth, Leyton Orient, Crystal Palace és Gillingham állt, Newman a Dél-Afrikában vagy az Egyesült Államokban játszott lehetőségeket forradalmasította. Mint kiderült, Phil Woosnam egykori házában élt, aki előtte volt a Leyton Orientben. Woosnam régi levelét kapta, elhozta, és Betclic internetes sportfogadás barátságot hozott. Amikor Woosnam azt tervezte, hogy játsszon és edzjen az új nemzeti profi labdarúgó-bajnokságban, meggyőzte Newmanot, hogy csatlakozzon hozzá.

„Azt mondta:„ Gyere velem Amerikába ”- mondta Newman. – Nem tudok Amerikába menni, mondtam. Nem tudják, hogyan kell játszani a játékot. – Át kell mennünk, és tanítanunk kell őket – mondja.

Mit tett.Newman Atlantában és Dallasban segítette az induló ifjúsági labdarúgást, mivel úttörő szellemében családi ügy lett. Srác és lánya Tracey hivatásos ifjúsági játékok. Newman együtt alapította az észak-texasi középiskolai bajnokságot, valamint a labdarúgó Ron Griffitht, a Tornádó játéknapjait.

„Mindig a földre” – mondta Griffith. – Mi a bajnok!

Atlantaban Newman a felvonulás alatt úszóban képviselte a főnököket. A nézők nem tudták Ádámtól a labdarúgást.

„Felállt és futball-labdát zsonglőrgött, és mindenki elkezdett nézni, figyelte” – mondta Guy. – Kihúzná a gyerekeket, hogy lefelé haladjanak, miután elkezdték rúgni a labdákat. Senki sem tudta, hogy mi a játék.Megpróbálta előmozdítani a játékot.

Dallasban Cooper emlékezett arra, hogy naponta három vagy négy klinikán vett részt.

„Ezt várták tőled” – mondta. . – Mindent beillesztett mindannyiunkba. Amikor a coachingba mentem, nyilvánvalóan használtam néhány olyan hatást, amit Ron megosztott velünk. ”

Feleség olívabogyó célzott hálókat és mosott csíptetőket hozott otthon. Az 1980-as években a Sockers évek óta védőfelszerelést hozott ki az övekből – Martin Donnelly és Guy számára, akik beltérben égetnek a combjukon. – mondta Tracey. – A boltban nagyot vásárolt. A hölgyek összezavarodtak.Tehát igen, női nadrágot viseltek. ”

A Rochester Lancers ellen 1971-ben elért legjobb három-félidős lejátszási sorozat során Dallas a 171. percben a 2-1 nyitót lezárta. mindenki fájdalma az USA futballtörténetében a leghosszabb játékban. a következő két mérkőzésen érvényesült, köztük egy 148 perces maraton, amely a csapatot egy győztes bajnokság sorozatba lendítette Atlanta ellen.

A ritkán fizetett ellenére Newman az 1976-os amerikai futball-bajnokságra irányította az LA Skyhawks-et. – Nem volt elég pénzük, de folytatta és folytatta – mondta Guy. „Sokan azt mondták volna:„ Visszamegyek Angliába.Erről elég voltam. ”Meghatározottabbá tette, mint valaha.

A Newman-t 1977-ben felvették a Strikers által felvásárolt cipőfűző költségvetésében.

Fort Lauderdale A Team Hawaii és az LA Aztecs csak egy napot töltött a játékok között.

„Ez volt a pokol,” mondta Hudson. „Az a mód és az érzés, amivel Ronon keresztül voltunk, élvezhetjük magunkat, de ember, meg fogunk halni ezen a területen. Megégette azt önbe, ez a hozzáállás.Keményen dolgozol, keményen edzitek, keményen játszol, de az idő alatt élvezheted egymást, élvezheted az életet. ”

Amikor a Cosmos a negyedik döntőjében, 8-3. akkor az amerikai futball-rekord tömeg a 77,691-et a Giants Stadionban, Newman talált egy ezüstbélést.

„Megölték” – mondta Hudson. – Ronnak, ez történelem volt, alkalom volt. Ez volt az egyik olyan játék, ahol a Kozmosznak meg kellett tennie a világnak, hogy a foci itt született. Megtévesztettük, de Ron mindig pozitívabb volt.

A Newman humora sok ellentmondásos forgatókönyvet terjesztett elő. Fifa megtagadta George Bestet abban, hogy részt vegyen a Strikers 1979-es szezonnyitójában, mivel az angol Liga Fulhamja azt állította, hogy teljesíti a szerződéses megállapodást.Miután a tilalmat megszüntették, a Best New England ellen indult, de a második felében helyettesítette.

Amint elment a pályáról, Best eltávolította az ingét, és Newman arcába dobta.

„Hogyan tudok illeszkedni, ha 29 perccel a játék vége előtt veszek el”, mondta Best Soccer Digest. Mire Newman vigyorával válaszolt: „Mindig az egyik ingét akartam. Egy forró véres ír ír, és megbocsátunk minden írnek.

Egy másik edző esetleg felrobbant, és cirkuszgá változtatta.

„Ebben a korban nem lenne Nem lesz nagy dolog – mondta Guy. „Ezekben a napokban a játékosok nem szerették volna helyettesíteni, és a Best azt mondta:„ Elvesz engem, és senki sem vitt el engem. ”Ha mindent felborít, újra kell hagynia George Bestet.Ez nem jó George számára, ez nem jó mindenkinek. Meg kellett világítania az egész helyzetet… úgyhogy elcsendesedett. Mindenki nevetett. George játszotta a következő játékot, és hirtelen minden rendben volt. Bell rúgta ki a szart Rochesterből, Mike Stojanovic-t egy 3-1-es veszteség alatt 1977-ben. Hazatérünk egy jegyet. Fizetjük a béreket. Nem akarjuk, hogy a csapatban. Meg tudom csinálni anélkül, hogy ilyen lenne – mondta Hudson.

„Ez tényleg regenerálta a csapat szellemét, mert rossz alma volt. Ez nem volt kellemes látni vagy hallani, mert még nem láttuk Ron előtt ezt az oldalt.Kemény vonalú ember volt, amikor szüksége volt rá. 0 veszteség a washingtoni diplomatáknak. „Phil Woosnam [akkor NASL biztos] azt mondta, hogy minden áron kapok egy csapatot a pályán” – mondta. „15 000 nézőnk volt a játékban. Azt hiszem, idegesek látták az embereket, mint én és emberek az utcán.Volt egy egyszeri élettartamú lehetősége, hogy Guy-val játsszon.

„Jótékonysági kiállítási játéknak kellett volna lennie,” mondta.

Newman lett a Sockers edzője 1980-ban hihetetlen 14 éves társulást és címet indított.

„Minden évben meglepett a siker,” mondta. „Mivel a bajnokságokat elnyerték, nehéz volt elképzelni, hogy ez a következő évben és a következő évben megtörténik. Soha nem feltételezték, és mindig csodálatos volt nyerni. Talán nem segített a bajnokságban, amit nyertünk, de nagyszerű út volt. Nagyon hosszú idő volt, hogy egy edző egy helyen maradjon. A város iránti szeretet és a beltéri játéknak a rajongóknak való intimitása különleges volt.Szeretem a kültéri játékot, de a beltéri játék örökké lesz a szívemben. ”

A hardver összegyűjtése mellett Newman forradalmasította a beltéri játékot. Felfedezte, hogy csapata számos értékes gyárat nyerhet, mivel egy játékos belépett a padra egy ajtón keresztül, miközben egy csapattárs kilépett egy másik újabb területen. Azt is bemutatta a hatodik támadót, aki a kapusát húzta.

„Élveztem a beltéri stratégiával járó kihívást,” mondta.

„A hatodik támadó és a helyzet az ajtók padjai sikerrel jártak. ”

Newman lett az első edzője, aki 1995-ben aláírta az MLS csapatot – Kansas City-t. két évvel később kirúgták.Mindenesetre Newman bebizonyította, hogy a kedves srácok először – újra és újra – befejezhetik.

„Az ő öröksége már aranyban van,” mondta Cooper. „Nem tudok jobban gondolkodni senkinek, ha ön személyként, mint edző, mint Ron. Csak egy hihetetlen konzisztencia, ami kiválósághoz vezetett. ”

„ Fantasztikus edző volt, és nagyon sikeres volt, hogy folytassa, és ezt tette ”- mondta Guy. – Hagyta hagyatékát a gyerekekkel és az összes focizó emberrel.

Hudson hozzáadta: „Az ő öröksége sikeresen edző lesz vele, egy kedves módon, ami nemcsak megnyerte a játékosok szívét, de megnyerte a bajnokságokat, és segített ebben a játékban ebben az országban. ”

Rate this post